In Verbinding

Deze zomer heb ik nieuwe planten in mijn tuin gepoot. Heerlijk met mijn handen in de aarde. Ik had de planten eerst opgezocht in mijn tuinboek en gekeken of ze tegen de zon konden. De kleur en hoogte bekeken en gevoeld, ja, deze plant vind ik leuk!

In het tuincentrum was het nog een hele zoektocht maar uiteindelijk had ik toch de Dropplant, Scharnierplant, Duifkruid en Kattestaart.

Iedere dag kijk ik nu even hoe ze het maken. Ze staan te bloeien en daar geniet ik van. Verbinding met mijn tuin.

De naam van mijn praktijk is In Verbinding en deze naam heeft een betekenis voor mij.

Het is voor mij belangrijk om in verbinding te zijn met mijn geliefden, kinderen, familie, vrienden en de wereld om mij heen.

Dan bedoel ik niet alleen samen leven maar in dat samen optrekken dingen met elkaar delen, gehoord worden , gezien worden, lachen, plannen maken, elkaar aanraken, omhelzen…

In mijn praktijk is verbinding luisteren met mijn hart, het verhaal van de ander ontvangen zonder oordeel. Dichtbij mogen komen en aanwezig zijn bij dat wat nog niet zo duidelijk is, soms moeilijk zich laat zien maar er wel is. De tijd nemen en vertragen.

Ik heb in mijn leven geleerd dat in verbinding zijn in de eerste plaats gaat over, in verbinding met mezelf zijn. Mezelf zien in de moeilijke momenten, bij ruzie of conflict of als ik me bevind te midden van veel mensen. Mezelf opladen en rust en tijd nemen om het contact met mezelf te verstevigen.

In de tuin werken helpt mij om mezelf te steunen. Tijd nemen om adem te halen en mijn voeten op de grond te voelen. Contact met die aarde waar mijn planten zo mooi in staan te bloeien.

  • Van Bleiswijkstraat 8
  • 3332 JC  Zwijndrecht

  • Vrij parkeren in de straat