Wie naar buiten kijkt droomt; wie naar binnen kijkt, wordt wakker.

Wie naar buiten kijkt droomt; wie naar binnen kijkt, wordt wakker.

Carl Jung

Vorig jaar was ik in museum ‘Beelden aan zee’ in Scheveningen, het lijkt een eeuwigheid geleden. Er was een prachtige tentoonstelling van de kunstenaar Jaume Plensa. Mijn blik viel onlangs weer op de foto die toen gemaakt werd.

In deze bizarre tijd met corona en alle maatschappelijke onrust, die zich in de wereld om ons heen afspeelt, zou je bijna het contact met jezelf vergeten. Er zijn veel prikkels en stress en aan de andere kant een gevoel van saaiheid en opgesloten zijn. Ook vinden we overal wat van en heeft Nederland 17 miljoen meningen die alle kanten opschieten. Pff…

Wat mij dan helpt is inderdaad naar binnen keren. Rustig gaan zitten en ademhalen en mijn blik naar binnen laten vallen. Focussen, om in het moment en in het NU te komen. Mijn hoofd, met al zijn gedachten, overpeinzingen en indrukken te helpen om tot rust te komen.

Wat me daarbij helpt is mijn lichaam en mijn bewuste ademhaling. Door met aandacht af te stemmen op hoe mijn lichaam voelt, mijn voeten op de grond te ervaren en de beweging van mijn adem te voelen in borst en buik, kom ik bij de rust in mij zelf.

Ik noem dit ook wel mijn authentieke zelf. Het voelt als een tijdloze plek van rust en stevigheid. Hier is visie, liefde en intuïtie. Dit brengt de balans weer terug in mijn leven. Er komt ruimte om bewuster en opener met meer vertrouwen te leven.

Heb jij last van stress en het gevoel dat je jezelf kwijt bent? Maak een afspraak en ik help je om de weg naar binnen terug te vinden.

Je gaat meer mogelijkheden zien.

  • Van Bleiswijkstraat 8
  • 3332 JC  Zwijndrecht

  • Vrij parkeren in de straat