Vitamine voor mijn ziel

Vitamine voor mijn ziel

De rust en de ruimte van de natuur zijn vitamine voor mijn ziel. In deze verwarrende tijd merk ik, dat het naar binnen keren in mij zelf, me houvast geeft om op mijn plek te blijven staan.

Hoe ziet dat eruit naar binnen keren?

Het zijn vooral de pauze momenten door de dag heen, die helpen om contact te houden met wie ik ben. Ons lichaam is hier in een instrument om in het nu te komen. Voel je armen en benen. Neem tijd om te voelen hoe je voeten de grond raken en haal heel bewust adem. Adem is leven. Je adem gaat altijd heel onbewust maar je kunt ook bewust ademhalen. De informatie die je krijgt vanuit je binnenwereld is altijd superieur aan de externe informatie.

Verder begin ik de dag met een meditatie/dagopening en zet mezelf daardoor op mijn plek. Ik wandel veel en geniet van de vogels en ook van de bomen die nu in de verstilling van de winter zijn. Onze gedachten scheppen onze wereld van het moment. Het vraagt bewustwording om op te merken waar je gedachten je brengen.

De winter is een tijd van rust en tot jezelf komen. Het opbouwen van je binnen wereld. Wat dat betreft past het prima in de tijd waarin we nu zitten! We kunnen nergens anders heen. In deze tijd nieuwe energie opdoen, ontvankelijk zijn voor wat deze periode ons te vertellen heeft. Vertrouwen krijgen in de autonome kracht van de natuur. Het wordt weer lente!

Ik las deze week in Trouw een column van Welmoed Vlieger. Zij citeert Anselm Grün, benedictijner monnik: “Vandaag is een nieuw begin mogelijk. We zijn niet bepaald door het verleden. We hebben fouten gemaakt. We zijn gekwetst. Sommige zeggen dat ze geen kans hebben om opnieuw te beginnen. Maar bij ons allemaal is er een verlangen om het oude achter ons te laten, om niet constant te draaien rond de gemiste kansen uit het verleden. We worden uitgenodigd om te leven waar we altijd van hebben gedroomd, wat we onszelf hebben verboden omdat we te klein over onszelf dachten. We vieren dat we iets in ons hebben dat niet door de dood kan worden vernietigd. Onze waardigheid bestaat niet in wat we bereiken, maar in wat we zijn. We zijn kinderen van God. We zijn van Gods soort”.

Bemoedigende woorden om over na te denken. De praktijk is gesloten maar voor wie wil bied ik mindful wandel coach sessies aan. Samen in de natuur in praktijk brengen wat ik hierboven schreef. Heb je er zin in? Je bent van harte uitgenodigd. Warme groet Barbara Lagendijk

  • Van Bleiswijkstraat 8
  • 3332 JC  Zwijndrecht

  • Vrij parkeren in de straat