Systemisch werken via het lichaam

Systemisch werken via het lichaam
Aandacht vanuit het hart is de basis om onszelf te ontmoeten op de zielslaag, in een gesprek of op de massagetafel. Echte aandacht is helend waarin je een luisterend oor en’ luisterende’ handen kunt ervaren. Waar alles mag zijn zoals het is.

Systemisch werken via het lichaam is een vorm van familieopstellingen. Elke familie is een systeem waarin ook de voorouders een rol spelen. Het familiesysteem werkt fysiek, energetisch en emotioneel door op jou als mens. Soms ligt een klacht heel diep, op de laag van de ziel. Op deze laag kun je ervaren of de pijn, de angst of het verdriet dat je bij je draagt van persoonlijke aard is of dat je het draagt voor jouw familiesysteem.

Als je last hebt van vervelende gevoelens of thema’s die regelmatig terugkeren, kan het zijn dat je niet op je eigen plek staat in het systeem. Lichaamsgericht werken op de laag van de ziel helpt om weer thuis te komen, je lijf weer echt te bewonen. In een sessie kun je leren voelen wat van jou is en wat van de ander. De liefdesstroom kan weer herstellen en je mag je eigen plek weer innemen. Je opnieuw verbinden met je ziel helpt ons kijken naar waar we liever niet willen zijn. En tegelijkertijd biedt zij ons de mogelijkheid tot heling.


Het systemisch werk ontwikkelt zich de laatste jaren op vele manieren. Ik pas het toe vanuit het lichaam en gebruik de methode van Connie van der Arend, ‘Het roepen van de ziel’.

Ik geloof
dat ik geen groter geschenk kan
ontvangen
dan door de ander
te worden gezien
te worden gehoord
te worden begrepen en aangeraakt.
Het grootste geschenk
dat ik kan geven is
de ander te zien,
te horen, te begrijpen, aan te raken.
Wanneer dat gebeurt
voel ik dat er contact is gelegd.

Virginia Satir

  • Van Bleiswijkstraat 8
  • 3332 JC  Zwijndrecht

  • Vrij parkeren in de straat