Barbara Lagendijk
Massagetherapeut

Barbara Lagendijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Introductie

Mijn naam is Barbara Lagendijk en ik ben gediplomeerd massagetherapeut. Ik heb een vierjarige hbo-studie gevolgd aan de academie voor Holistische Massagetherapie HOLOS in Utrecht. In juli 2011 heb ik mijn A-licentie gehaald.

Naast de werkzaamheden in mijn massagepraktijk ‘In Verbinding’ ben ik ook lang werkzaam geweest als verpleegkundige in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Hier werkte ik bij de Breast Clinic, een afdeling gespecialiseerd in borstkanker. Een onderdeel van mijn werk was het bijstaan van patiënten en het begeleiden van mensen die geconfronteerd worden met een ernstige ziekte in hun leven. In augustus 2020 heb ik afscheid genomen van het ziekenhuis om mij helemaal op mijn eigen praktijk te richten.

Massagetherapie

Tijdens mijn werk kwam ik erachter dat het welbevinden van mensen toeneemt door aandacht en aanraking. Dit inzicht en mijn wens om me verder persoonlijk te ontwikkelen, brachten me bij de opleiding tot massagetherapeut.

Ik heb zelf ervaren wat massagetherapie met je doet. Voor mij was het voelen van mijn lichaam de weg terug naar mezelf. Ik zat verstrikt in mijn denken en leefde in mijn hoofd. Door de massagetherapie kwam ik steeds meer in contact met mijn lichaam. Mijn lijf bleek de ingang naar mijn gevoelens, emoties en herinneringen. Mijn bewustwording nam toe en ik ontwikkelde me tot wie ik wil zijn. Ik kreeg meer regie over mijn eigen leven en meer mildheid en compassie voor mezelf en voor de wereld om mij heen.

Ik studeer aan de Ridhwan school. Hier staat de Diamond Approach centraal, een hedendaags spiritueel pad, gericht op wie je ten diepste bent en hoe je van daaruit een waarachtig en vervullend leven kunt leiden.

Scholing
Ik volg bijscholingen op het gebied van massagetherapie en op medisch en psychosociaal gebied. Onder andere: Polyvagaaltheorie in je praktijk (Conamore), Peri en prenataal trauma bij Anna Verwaal (from Womb To World). Massage en rouw, het lichaam en trauma, holistic pulsing, Stress en burn-out, Fybromyalgie en CVS, Energetische diep(t)e massage, werken met de innerlijke criticus en EHBO. De opleiding voor mindfulness trainer bij het ITIP en Compassie training bij het centrum mindfulness in Den Haag. Opleiding systemisch werken op de massagetafel bij Connie van der Arend. Opleiding Focusing bij Esther Wijs

  • Van Bleiswijkstraat 8
  • 3332 JC  Zwijndrecht

  • Vrij parkeren in de straat