Barbara Lagendijk
Massagetherapeut

Barbara Lagendijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Introductie

Mijn naam is Barbara Lagendijk en ik ben gediplomeerd massagetherapeut. Ik heb een vierjarige hbo-studie gevolgd aan de academie voor Holistische Massagetherapie HOLOS in Utrecht. In juli 2011 heb ik mijn A-licentie gehaald.

Naast de werkzaamheden in mijn massagepraktijk ‘In Verbinding’ ben ik ook als verpleegkundige (BIG-geregistreerd) in dienst van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Hier werk ik bij de Breast Clinic, een afdeling gespecialiseerd in borstkanker. Een onderdeel van mijn werk is het bijstaan van patiënten en het begeleiden van mensen die geconfronteerd worden met een ernstige ziekte in hun leven.

Massagetherapie

Tijdens mijn werk kwam ik erachter dat het welbevinden van mensen toeneemt door aandacht en aanraking. Dit inzicht en mijn wens om me verder persoonlijk te ontwikkelen, brachten me bij de opleiding tot massagetherapeut.

Ik heb zelf ervaren wat massagetherapie met je doet. Voor mij was het voelen van mijn lichaam de weg terug naar mezelf. Ik zat verstrikt in mijn denken en leefde in mijn hoofd. Door de massagetherapie kwam ik steeds meer in contact met mijn lichaam. Mijn lijf bleek de ingang naar mijn gevoelens, emoties en herinneringen. Mijn bewustwording nam toe en ik ontwikkelde me tot wie ik wil zijn. Ik kreeg meer regie over mijn eigen leven en meer mildheid en compassie voor mezelf en voor de wereld om mij heen.

Scholing
Met regelmaat volg ik bijscholingen op het gebied van massagetherapie; massage en rouw, het lichaam en trauma, holistic pulsing 2, burn-out, metamorfose massage, compassie training. Maar ook EHBO, werken met de innerlijke criticus. Ik heb de opleiding voor trainer mindfulness gedaan bij het ITIP en de opleiding systemisch werken op de massagetafel

  • Van Bleiswijkstraat 8
  • 3332 JC  Zwijndrecht

  • Vrij parkeren in de straat