Massagevormen

Klassieke massage

De klassieke massage beïnvloedt de spierspanning, bloedcirculatie en verbetert de stofwisseling van het lichaam. Dit alles kan leiden tot een lichaamsbewustwording: “ik voel opnieuw mijn lijf”.

Energetische massage

Deze massage is gericht op de energie in en om ons lichaam. Energie wil graag vrij stromen maar kan verstoord raken. Dit kan onder andere veroorzaakt worden door woede, verdriet, schrik, angst, pijn. Dit zorgt ervoor dat energie zich gaat vastzetten en geblokkeerd raakt.
In deze massagevorm is de aandacht gericht op het ervaren van de energiestromen in je lichaam zoals bijvoorbeeld koude, warmte, pijn, tintelingen, afgeslotenheid, openheid of weerstand. Ook aandacht voor de ademhaling is een onderdeel van de energetische massage.

Voetreflexmassage

Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen, spieren en organen. De mate van gevoeligheid zegt iets over de gevoeligheid in het overeenkomstige gebied. Door het masseren/aanraken van de voeten wordt in feite het hele lichaam aangeraakt en door het behandelen van de gevoelige zones ontstaat de mogelijkheid om bewust te worden van wat er speelt.

Bindweefselmassage

Deze wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzone massage. Hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle spieren, organen en andere lichaamsdelen. Alle inwendige organen en andere delen van het lichaam hebben een eigen projectiegebied op het bindweefsel vlak onder de huid. Door het rollen en oppakken van de huid en het daaraan vastzittende onderhuidse bindweefsel kan je letterlijk ervaren hoe je ‘in je vel zit’. Het is een methode om in contact te komen met wat er ‘onderhuids’ bij je speelt. Dit kan pijn zijn of een opgeslagen verdriet en een gevoel van loskomen geven.

Holistisch pulsen

Pulsen is een zachte behandelwijze waarbij het lichaam door ritmische schuddingen in beweging wordt gebracht. De techniek bestaat uit het wiegen en zachtjes strekken van het lichaam in een bepaald ritme. Ieder lichaam heeft zo zijn eigen ritme. Door de doorgaande beweging van het pulsen wordt alles in je lichaam aangeraakt en in beweging gebracht. Dit kan leiden tot een diep gevoel van ontspanning.

Chakramassage of polariteitsmassage

De chakra's zijn te vergelijken met energiebronnen; ze nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Het chakra- systeem kun je niet direct zien, maar is wel voelbaar.
Er zijn in totaal zeven hoofdchakra's, deze bevinden zich op verschillende punten in het lichaam en zijn verbonden met periode van leven, zintuig, kleur, zin, gevoel en ervaring. Als een chakra geblokkeerd is, komt er onbalans en dat kan leiden tot een gevoel van onbehagen. Chakramassage maakt je bewust van je innerlijke kracht.


Wil je weten welke massagevorm of massagetechniek voor jou passend is? Neem contact op voor een afspraak.
  • Van Bleiswijkstraat 8
  • 3332 JC  Zwijndrecht

  • Vrij parkeren in de straat